top of page
list2022.jpg

רשימת המומלצים 2022


כפי שידוע לכם, במשך שנים גורמים בליכוד ובראשם יריב לוין, פעלו להדחה בפועל של אלפים מתוך חברי הקבוצה. המטה ניהל מאבק משפטי ממושך בהחלטה אך לצערנו המאבק המשפטי לבדו לא יכול היה להצליח בלי סיוע פוליטי. בלי עזרתם של חברי הכנסת ישראל כ"ץ, גילה גמליאל, קרן ברק וצחי הנגבי, בהם תמכנו בפריימריז הקודמים, לא היינו מצליחים לשמר את כוחה של הקבוצה כגורם משמעותי בליכוד. לכן, מעבר לנימוקים הקשורים לאג'נדה - יש לנו מחויבות מוסרית כקבוצה לתמוך בהם בפריימריז.

אנחנו פועלים במסגרת מציאות פוליטית מורכבת והיצע שלא בהכרח תואם באופן מלא את האג'נדה של הקבוצה. על כן במקרים מסוימים הבחירה שלנו במועמד מסוים נועדה לחסום מועמד אחר המתמודד על אותה "משבצת", נועדה להחליש גורמים הפוגעים באג'נדה, או נועדה לחזק את כוחן של קבוצות הפועלות בשיתוף איתנו לטובת קידום נושאים אידיאולוגיים שחשובים לנו. לקראת הפריימריז, הדגש המרכזי שלנו בדיאלוגים עם המועמדים השונים היה לוודא כי לא יתמכו בהצעות חוק שיפגעו בעצמאות הרשות השופטת, הצעות שישנו באופן מהותי את המאזן בין הרשות המחוקקת לשופטת, והצעות חוק פרסונליות או רטרואקטיביות. 


אף אחד לא יסכים ויאהב את כל הרשימה. רשימות מומלצים תמיד מאכזבות. תמיד ישנם כמה שמות שממש לא בא לנו להצביע עבורם. אבל בדיוק בשביל זה יש לקבוצה את חברי המטה, שליטרלי ״עובדים בזה״ בהתנדבות מלאה במשך שנים. לא תמיד נוכל לפרט באופן מלא ופומבי את השיקולים המפורטים להרחבת הרשימה, אבל השתדלנו לנמק כל מה שניתן. 
מזכירים שוב שבסיס הכוח שלנו נובע מהתפקדות והתאגדות - חייבים להצביע ביחד על הרשימה במלואה אחרת נאבד את כוחנו במפלגה ולא נוכל להביא הישגים לטובת שמירה על דמוקרטיה ליברלית. 

 

חשוב! ישנם שני טפסי הצבעה:

רשימה ארצית

ישראל כץ (135)

ח״כ ישראל כץ היה מהתומכים המרכזיים במאבק המשפטי של הקבוצה ועל אף שספג "אש ישירה" מיו"ר התנועה נתניהו בנושא, המשיך לעמוד לצידנו ולצד הדמוקרטיה הפנים-תנועתית בלי להסס ובלי להסתתר.
כשר תחבורה במשך עשור כ"ץ היה האחראי: לרפורמת השמיים הפתוחים שהוזילה משמעותית את מחיר הטיסות; לרפורמה בנמלים שהגדילה את התחרות בנמלי אשדוד וחיפה תוך מלחמה ראויה לציון כנגד ועדי העובדים וההסתדרות; ולאחר עיכוב של עשורים רבים הוא היה השר שתחתיו החלו העבודות להקמת רכבת תחתית בגוש דן.
לא נעלמו מעינינו גם דברים שאינם תואמים את האג'נדה כגון חסימת אובר ואי העברת התקציב כשר אוצר, אך עם זאת אנחנו מאמינים שהוא עשה הרבה ברוח האג'נדה שלנו וראוי לקבל את קולותנו.

 

גילה גמליאל (121)

ח״כ גילה גמליאל הייתה מהתומכים המרכזיים במאבק המשפטי של הקבוצה וסייעה לנו בגלוי תוך גילוי תעוזה ואומץ פוליטי.
כסגנית שר במשרד ראש הממשלה, יזמה שנת לימודים חינם לחיילים משוחררים במוסדות לימוד בפריפריה ובנתה תכנית אסטרטגית להקמת עשרות מרכזי צעירים ברחבי הארץ. כשרה לשוויון חברתי הובילה את תוכנית החומש ההיסטורית למגזר הערבי, יזמה קורס פסיכומטרי חינם אונליין וקידמה את תחום הערים החכמות ומערך ישראל דיגיטלית ששינו לחלוטין את הנגישות של שירותי הממשלה לאזרחים. 
כשרה להגנת הסביבה הובילה את המהלך לפינוי המפעלים המזהמים ממפרץ חיפה, יזמה את אסטרטגית הפסולת החדשה והרחיבה את חוק הפיקדון לבקבוקים גדולים על אף מתקפות אישיות ולחצים כבדים מצד בעלי אינטרס צר. גמליאל ממלכתית, שומרת על שיח מכובד ומתון ואינה מתלהמת. על כן היא ראויה להיכלל גבוה ברשימת הליכוד לכנסת.

 

קרן ברק (114)

ח״כ קרן ברק הייתה מהתומכים המרכזיים במאבק המשפטי של הקבוצה, הופיעה בדיוני בית הדין בעניינינו וגילתה אומץ פוליטי משמעותי במלחמתה למען הדמוקרטיה הפנים-ליכודית.
ח"כ ברק בלטה בכנסת בחריצותה ובנוכחותה הגבוהה בוועדות הכנסת ובמליאה. 
ברק כיהנה מאז היבחרה כסגנית יו"ר הכנסת, יו״ר ועדת המשנה של ועדת הכלכלה, יו"ר השדולה למען העצמאיים והעסקים הקטנים והבינוניים בישראל, יו״ר השדולה למען הערים המעורבות, יו"ר השדולה למניעת אלימות נגד נשים וזכויות נשים ועוד.
ח״כ ברק הובילה את הרפורמה ברישוי עסקים, העבירה את היוזמה לאפשר לנשים בעלות עסק עצמאי לעבוד חלקית ועדיין לקבל דמי לידה, יזמה את חוק רשת הביטחון הסוציאלית לבעלי עסקים ועוד שורת חוקים. ברק פעלה למען מגזר העצמאים במשבר הקורונה והובילה שורת הקלות והטבות עבורם במאות מיליוני שקלים. 
היא בלטה במאבק למניעת אלימות בתוך המשפחה - קידמה ויזמה מגוון חוקים ורפורמות, כמו חוק שירה איסקוב למניעת אפוטרופסות מהורה שהואשם ברצח, ניסיון רצח או אונס של בן משפחה וחוק פיקוח אלקטרוני לבן זוג אלים שהורשע וריצה מאסר על אלימות במשפחה או שהוצאו נגדו צווי הרחקה חוזרים ונשנים.
קרן ברק היא מחברות הכנסת הראויות והטובות ביותר שישנן ועל כן אנו כוללים אותה ברשימת המומלצים שלנו.
  

צחי הנגבי (127)

ח״כ צחי הנגבי היה הראשון שתמך בזכותנו להתפקד לליכוד כבר לפני למעלה מ-5 שנים ומאז נשאר, על אף מתקפות אישיות רבות נגדו, מהתומכים המרכזיים והאמיצים במאבק של הקבוצה נגד הכוחות שמנסים לפגוע בנו. הנגבי הגיע פעמים רבות לדיונים בבית הדין של הליכוד והביע עמדה נחרצת נגד המהלכים האנטי דמוקרטיים שנעשו נגדנו.
לאורך שנותיו הרבות בפוליטיקה כיהן הנגבי כשר ב-9 משרדי ממשלה, לרבות משפטים וביטחון הפנים, חוקק עשרות חוקים חשובים וביניהם חוק שוויון לאנשים עם מוגבלות; חוק חופש המידע; חוק השב״כ שמכפיף את שירות הביטחון הכללי לפיקוח פרלמנטרי; הקמת המטה לביטחון לאומי; הקמת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים; הרשות לפינוי מוקשים ועוד. הנגבי תומך בנישואים וגירושים אזרחיים, שוויון מלא בין כל זרמי היהדות במדינה ושותף מלא לגישתנו בנושא השמירה על עצמאות הרשות השופטת והחשיבות לעגן את האיזונים בין הרשויות באמצעות חקיקת חוק יסוד: החקיקה.

 

גלעד שרון (174)

גלעד שרון מתמודד בפעם הראשונה לכנסת ובמהלך ראוי לציון מבחינה פוליטית, בחר להתמודד ברשימה הארצית ולא על משבצת משוריינת במחוז הנגב. 
שרון הוא כידוע בנו של ראש הממשלה לשעבר אריק שרון ז"ל. הוא בעל תואר ראשון ותואר שני בכלכלה ומינהל בחקלאות מהפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית בירושלים. מתגורר בנגב, חקלאי ורס"ן במילואים ביחידה מובחרת.
במספר שיחות עומק שערכנו עם גלעד שרון בשנים האחרונות התרשמנו כי הוא דוגל בגישה ממלכתית ומתונה בכל מה שנוגע לשמירה על הדמוקרטיה ומערכת האיזונים בין הרשויות. הוא ליברל מובהק מבחינה אזרחית וברוב הנושאים מצאנו כי הוא תואם באופן כמעט מלא את האג'נדה שלנו. הנושא המרכזי עליו אנחנו חלוקים הוא התנגדותו להסרת מכסי מגן על תוצרת חקלאית. נושא נוסף שהטריד אותנו היה החשדות לשחיתות שהיו נגדו בצעירותו, אך מכיוון שרשויות האכיפה קבעו בסופו של דבר כי אין יכולת להעמידו לדין, איננו רואים בחשדות אלה סיבה להימנע מתמיכה בו.
בבחינת סך הפרמטרים והחלופות החליט המטה להכניס את שרון לרשימת המומלצים של הקבוצה.

דני דנון (125)

דני דנון שר וח״כ לשעבר שכיהן עד לא מכבר כשגריר ישראל באו"ם וכסגן נשיא העצרת הכללית של האו"ם. דנון מכהן כיו''ר הליכוד העולמי. במהלך הקריירה הפוליטית שלו, כיהן דנון כשר המדע, סגן שר הביטחון, סגן יושב ראש הכנסת, יו"ר הוועדה לזכויות הילד ויו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות. במסגרת תפקידו כסגן שר הביטחון בלט בפעולותיו להגדלת שיעורי המשרתים בצה"ל מקרב יוצאי אתיופיה וצמצום מספר הנושרים, עידוד גיוס לשירות משמעותי בצה"ל בקרב בני נוער במגזר החרדי ובמגזר הנוצרי.
דנון בולט בליכוד כאחד הבודדים שנעמד על רגליו האחוריות מול נתניהו מספר פעמים ואף התמודד מולו על תפקיד יו"ר הליכוד. דנון גילה עצמאות פוליטית כאשר התפטר מתפקידו כסגן שר הביטחון על רקע חילוקי דעות עם ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון יעלון.
משיחות שערכנו עם דנון, התרשמנו כי השאיר מאחור את הסגנון המתלהם שהיה לו בצעירותו וחזר משנותיו כשגריר ישראל באו"ם פוליטיקאי בוגר, ממלכתי ומתון. על כן החליט המטה שאל מול החלופות האחרות, ראוי כי ניתן לו את קולותנו.

 

אלי כהן (137)

ח"כ אלי כהן כיהן כשר הכלכלה והתעשייה וכן כשר המודיעין. 
כהן ליברל כלכלי ואזרחי ומרבית הרפורמות והפעולות שעשה כשר כלכלה תואמות את האג'נדה של הקבוצה. כך למשל חתם כהן על 7 הסכמי סחר חופשי, קידם אימוץ של תקינה בינלאומית כלשונה ללא התאמות ייחודיות שמיקרות את עלות המוצרים לצרכן, חתם על צו יבוא אישי שביטל את מרבית הרגולציה והבירוקרטיה בהזמנת מוצרים באינטרנט ובמסגרת חקיקה שקידם הסמיך את הממונה על ההגבלים העסקיים לפעול נגד יבואנים בלעדיים ולקדם יבוא מקביל. ח״כ כהן היה מיוזמי החוק לצמצום תאגידי המים וקידום רפורמת הטואלטיקה להקלת יבוא מקביל של מוצרי טואלטיקה.
חברי המטה בקשר רציף עם ח"כ כהן מאז חזר לליכוד. גם כאשר עלו חילוקי דעות עמו, הוא תמיד נגיש, קשוב ואף נכון לשנות החלטות אם השתכנע שהוא טעה. על כן החלטנו לתמוך בו.

פטין מולא (146)

ח"כ פטין מולא, סא"ל במיל' הוא תושב ירכא בן העדה הדרוזית המתמודד על עמדת הח"כ הדרוזי הבכיר בליכוד נגד השר לשעבר איוב קרא. 
במהלך כהונתו כח"כ פעל מולא כשליח נאמן לעדה הדרוזית אותה הוא נבחר לייצג. בן היתר העביר בקריאה טרומית את חוק עיגון מעמדה של העדה הדרוזית המקנה לבני העדה שוויון מוחלט לאזרחי ישראל היהודים. מולא גילה עצמאות ואחריות פוליטית כלפי בוחריו הדרוזים והערבים כאשר הצביע בעד "חוק החשמל" כנגד עמדת האופוזיציה.
החלטת המטה לתמוך בפריימריז בח"כ מולא נובעת במידה רבה מכך שהחלופה העומדת מנגד היא חזרתו לכנסת של איוב קרא, לטעמנו אחד הפוליטיקאים המזיקים והמתלהמים ביותר שהיו כאן.

אבי דיכטר (123)

ח״כ אבי דיכטר כיהן כראש השב״כ והיה מיוזמי ותומכי הקמת גדר ההפרדה והיה מבין הדוחפים העיקריים להקמתה. דיכטר כיהן בכנסת ובממשלה בתפקיד סגן שר הביטחון, יו"ר ועדת החוץ והביטחון, השר להגנת העורף והשר לביטחון הפנים.
האג'נדה של הקבוצה אינו עוסקת בנושאים בטחוניים ועל כן הבחירה שלנו בדיכטר, שכל מהותו היא ביטחון מדינת ישראל, אולי תעורר תהייה אצל חלק מחברי הקבוצה. השיקול המרכזי שלנו בבחירה בו לרשימת המומלצים שלנו נובע מכך, שלאור היכרות רבת השנים איתו, אנו סמוכים ובטוחים שהוא לא ייתן ידו למהלכים קיצוניים נגד עצמאות הרשות השופטת והפרת האיזונים העדינים בין הרשויות.

אופיר כץ (139)

ח״כ אופיר כץ היה מהבולטים והפעילים שבין חברי הכנסת של הליכוד בכנסת האחרונה.
למרות החרם שהטילה האופוזיציה על העבודה בוועדות, ח״כ כץ היה נוכח כמעט בכל ועדה והשפיע כאשר רוב חברי הסיעה נשארו בצד. ח"כ כץ דורג במקום השני בנוכחות ובהשתתפות בוועדות ממפלגת הליכוד על פי התחקיר של אתר 'שקוף'. 
אופיר כץ, תושב עפולה, נבחר ב-2019 במחוז גליל ועמקים על רקע הבטחותיו לטפל במספר נושאים העומדים בלב אי השוויון בין המרכז לפריפריה בישראל, בראשם חוסר הנגישות של תושבי הפריפריה לשירותי בריאות איכותיים. ח"כ כץ עמד בהתחייבותו לבוחרים וקידם בנחישות ראויה לציון את האג'נדה בשמה נבחר.
מאז נבחר כץ לכנסת נפגשנו איתו מספר פעמים ואנו סבורים כי מדובר בחבר כנסת חרוץ ורציני, בתחילת דרכו, שניתן לקדם איתו נושאים החשובים לנו.

דן אילוז (106) (עולים)

עו"ד דן אילוז עלה מקנדה לפני 13 שנה, בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטת מקגיל והאוניברסיטה העברית והיה סמנכ"ל במיזם Jgive. אילוז כיהן כחבר מועצת העיר ירושלים מטעם "התעוררות", במסגרת תפקידו ניסה לקדם תפיסה ליברלית ברמה המוניציפלית, דרש אחריות תקציבית בכל דיוני תקציב, מתנגד לגישת ״עץ הכסף״ והיה קול בולט כנגד הגדלת הוצאות העירייה.
כיו"ר ועדת הביקורת העירונית, השתמש בוועדה כדי לקדם מהלכים של התייעלות ופרסם תכנית עירונית לצמצום הבירוקרטיה. בנוסף קרא לציבור לשתף במקומות בהם נתקל בבירוקרטיה מיותרת ופעל לסייע.
מצאנו אצל אילוז שותף מלא לעמדתנו כי יש לפעול כנגד חסמים לתחרות ולייבוא, למען אחריות תקציבית וכנגד כוחם המופרז של הועדים הגדולים במשק.
שיקול נוסף שהוביל את המטה להוסיף את אילוז לרשימה שלנו הוא שהמתמודד המרכזי נגדו במשבצת העולים הוא אברהם נגוסה, איש אמונו ויד ימינו של דודי אמסלם.

משה (מושיקו) פסל (160) (צעירים)

משה פסל הוא הבעלים והיזם של חברה העוסקת בפרסום ושיווק. פסל הוא בעל אג'נדה ליברלית הן בתחום הכלכלי והן האזרחי. האג'נדה של פסל בתחומי הפחתת רגולציה, מכסי מגן וחסמים, קיצור הליכים בירוקרטיים המקשים על בעלי עסקים ורפורמה במכון התקנים, תואמת באופן מלא את האג'נדה שלנו.
לאחר בחינה של המועמדים הריאליים לזכות במשבצת הצעירים, החליט המטה להמליץ למתפקדי הקבוצה לתמוך במועמדותו של פסל. 

 

מחוזות

מחוז גליל ועמקים : חמודי מולא (306)

אנו ממליצים לתמוך במועמד חמודי מולא.

מחוז דן - לאחר בחינת מועמדי המחוז המטה החליט להשאיר את ההמלצה פתוחה.

אם אתם משוייכים למחוז דן, אנו מזכירים כי חובה לסמן מועמד/ת אחד/ת אחרת הטופס שלכם ייפסל כולו.

מחוז חיפה : חזי (יחזקאל) עיני (314)

אנו ממליצים לתמוך במועמד חזי (יחזקאל) עיני.

מחוז ירושלים - לאחר בחינת מועמדי המחוז המטה החליט להשאיר את ההמלצה פתוחה.

אם אתם משוייכים למחוז ירושלים, אנו מזכירים כי חובה לסמן מועמד/ת אחד/ת אחרת הטופס שלכם ייפסל כולו.

מחוז יש"ע - לאחר בחינת מועמדי המחוז המטה החליט להשאיר את ההמלצה פתוחה.

אם אתם משוייכים למחוז יש"ע, אנו מזכירים כי חובה לסמן מועמד/ת אחד/ת אחרת הטופס שלכם ייפסל כולו.
 

מחוז מועצות אזוריות : נועם מועלם יוסף (331)

אנו ממליצים לתמוך במועמד נועם מועלם יוסף.

מחוז מישור החוף : שי גלילי (342)

אנו ממליצים לתמוך במועמד שי גלילי, מבקר הליכוד.

מחוז נגב : גילי סופר (152)

אנו ממליצים לתמוך במועמד גילי סופר.

מחוז שפלה : אליהו רביבו (357)

אנו ממליצים לתמוך במועמד אליהו רביבו.

מחוז ת"א - לאחר בחינת מועמדי המחוז המטה החליט להשאיר את ההמלצה פתוחה.

במחוז ת"א - לאחר בחינת מועמדי המחוז המטה החליט להשאיר את ההמלצה פתוחה, עם זאת, אנו סבורים שבכל מקרה אין להצביע למועמד דודו לניאדו, שלדעתנו אינו ראוי בשום אופן להיות חבר כנסת. אם אתם משוייכים למחוז ת"א, אנו מזכירים כי חובה לסמן מועמד/ת אחד/ת אחרת הטופס שלכם ייפסל כולו.

bottom of page