top of page

רשימת המומלצים 2019

ניר הירשמן (123)

הירשמן הוא מועמד הליכודיניקים החדשים לפריימריז 2019. בעבר היה דוברו של ח"כ מיקי איתן, וכיום, ביחד עם פעילותו כדובר בליכודניקים החדשים, משמש הירשמן כאחד מראשי התנועה לזכויות דיגיטליות, הנלחמת לטובת חירות האדם וחופש הביטוי. הירשמן היה ממובילי המאבק נגד המאגר הביומטרי - בכנסת ובבג"ץ ונגד חוק צנזורת האינטרנט של מיקי זוהר, שם נחל הצלחה גדולה, כאשר הכוונה לסגור את האינטרנט, נגנזה.

יולי אדלשטיין (103)

יולי אדלשטיין משמש כיו"ר הכנסת והוא זרקור של ממלכתיות מול גלי התנהגות אלימה, פוגענית ואנטי-דמוקרטית של ח"כים מכל המחנות. בשל ניסיונותיו למגר התנהגות זו, הוכרז אדלשטיין על ידי אורן חזן "כאויב העם". במהלך הקדנציה האחרונה פעל אדלשטיין רבות להגברת השקיפות, וכן הקים את יחידת כת"ף, שתפקידה להחזיר לכנסת תפקיד שנראה כי נעלם: פיקוח על הרשות המבצעת. היחידה חותרת לוודא כי היוזמות והחוקים של חברי הכנסת יהיו מבוססים על נתונים מוצקים ועל עובדות ומגבירה את השקיפות ואת מעורבות הוועדות בפעילות המשרדים.

אדלשטיין הקים גם את היחידה לקשרי חוץ, המשמשת מטה מקצועי וחסכוני לחברי הכנסת בניהול קשרי החוץ שלהם. מדי שנה מוציאה החטיבה עשרות משלחות של חברי כנסת ועובדי כנסת למפגשים ולאסיפות בחו"ל, במטרה להשמיע את העמדה הישראלית בנושאים שעל סדר היום, לפתח שיח עם מדינות העולם וללמוד מתודות ודרכי התנהלות שיסייעו לעבודת הכנסת.

במסגרת אחת מיוזמותיו של אדלשטיין, ״מתחברים לכנסת״, מגיעים נציגי הכנסת ליישובים שתושביהם מתקשים להגיע למשכן ומעבירים לילדים הפעלות המדמות את עבודת הכנסת על מנת לחשוף אותם לתחום הדמוקרטיה.

 

קרן ברק (114)

קרן ברק היא מנכ"לית של חברה לייעוץ אסטרטגי המתמודדת על משבצת אישה חדשה. ברק בעלת אג'נדה ליברלית הן בתחום הכלכלי והן החברתי יש לה ניסיון פוליטי רב. בעברה כיהנה ברק כדירקטורית בחברת נמל חיפה. האג'נדה של ברק כוללת בין השאר סיוע לעסקים הקטנים על ידי הפחתת הרגולציה, הקלה על הוצאת רישיון עסק ומתן הטבות מס לעסקים קטנים. במטרה להפחית את יוקר המחייה קוראת ברק לאפשר יבוא מקביל ואישי, וכן להפחית מכסים. בנוסף, פועלת ברק למען הגברת התחרות בשוק הבנקאות. דברים אילו מתיישרים עם האג'נדה הכלכלית-ליברלית שאותה אנו רוצים לקדם.

 

ניר ברקת (116)

ניר ברקת, בעברו יזם מצליח בתחום ההיי-טק ובעשור האחרון ראש עיריית ירושלים, הוא ליברל ואיש עשייה ציבורית ענפה ומרשימה מאוד עם הישגים יפים בעיקר בתחום התיירות, תכנון ופיתוח אסטרטגי והחינוך בבירה.
במספר פגישות שערכנו איתו התרשמנו שברקת הוא קודם כל איש ישר והגון. רמת החפיפה האידיאולוגית שלו לחוקת הליכוד ולאג׳נדה של הליכודניקים החדשים בפרט - גבוהה.
ברקת כראש עיר הוכיח את עצמו כמי שיודע ומצליח להילחם נגד עסקנות מוניציפלית גם כשידע שזה יכול לפגוע בו אישית, אבל בעיקר שמדובר בביצועיסט שפועל מראייה של שוק חופשי, בירושלים, כמובן, ועכשיו גם בגליל, בגולן, באיו״ש ובנגב. בשבתו כראש עיר, השאיר ברקת את תיק החינוך בידיו והצליח לפעול בהצלחה באמצעות מגוון רפורמות והנהגת סולם מדדים לשיפור משמעותי ברמת החינוך בבירה. בתחום ההשקעות העסקיות השכיל ברקת ליצור בירושלים תשתיות תוך חשיבה כוללת של משיכת כוח אדם איכותי (שיפור משמעותי של רמת החינוך), כך שבזמן כהונתו גדל מספר חברות ההיי-טק בירושלים מ-250 ל-600.
בצד הדברים החיוביים, כראש עיר ספג ברקת לא מעט ביקורת מוצדקת על העדפת המגזר החרדי. כתוצאה מכך, נמשכה הגירת תושבים חילוניים מבירת ישראל החוצה בשנים הראשונות לכהונתו, אך זו נבלמה בחצי השני של כהונתו. בדיונים עליו עלו חששות והסתייגויות שנוגעות בענייני דת ומדינה עם זאת חשוב לציין שברקת התמודד עם ניהולה של העיר המורכבת ביותר בישראל מבחינה דמוגרפית, כלכלית ופוליטית וברור לנו שאין שום אפשרות לנהל מפעל כזה ולשרת את כלל ציבור התושבים בלי לעשות פשרות. ברקת התמודד עם מבחנים שמעטים מבין המועמדים האחרים נאלצו לעמוד בהם. צפוי שבמצב כזה יירשמו לזכותו הצלחות רבות, אך גם כשלונות שלא יימצאו בקורות החיים המקצועיים של אחרים.
לאחר דיונים והתלבטויות רבות, אנחנו עדיין רואים בו בשקלול כולל מועמד ראוי ביותר.
 

יהודה גליק (118)

יהודה גליק הינו חבר כנסת ממלכתי וליברלי הפועל רבות לאיחוי השסעים בין הקבוצות השונות במדינה ובכלל זאת יהודים וערבים, חילוניים ודתיים. בין היתר התבטא בעבר בזכות נשות הכותל והזרם הרפורמי. גליק תומך בלגליזציה מלאה של קנאביס ופועל רבות עבור מערכת הבריאות. הוא מתנגד לחקיקה פרסונלית וכן הגיש הצעת חוק לכינון תקופת צינון בין תפקידים פוליטיים ללוביינג. תצוין לרעה הצבעתו נגד תחב"צ בשבת - הצבעה שבה שותפים, לצערנו, בשלב זה, רוב חברי הכנסת של הליכוד, גם אלה ביניהם שרצים על הטיקט הליברלי. בזמנו העברנו עליו ביקורת קשה בקבוצה כאשר תמך בנציגות של אנשי דת בוועדה לאישור הפלות. בפגישה שיזם איתנו בעקבות הביקורת הבהיר לנו גליק שלדעתו הוועדה הקיימת צריכה להיות ועדת סיוע וייעוץ נטולת סמכויות לנערות ונשים שנמצאות במצוקה. המלצתו לצירוף אנשי דת לוועדה הייתה המלצה לאפשר למי שמגיעה כדי להיוועץ בוועדה לבחור את הרכבה של הוועדה המייעצת. בסיכום הדברים, גליק הוא ליברל המאמין בפלורליזם, קשוב לביקורת ולא חושש להכיר בטעויות ולתקנן. יהודה מוכן להילחם במוסכמות כאשר הוא מזהה עוולה, והוכיח זאת בעמידתו לצידנו ובשבירת משמעת קואליציונית סביב נושאים שבהם הוא מאמין.

 

גילה גמליאל (119)

השרה גילה גמליאל קידמה מהלכים שעולים בקנה אחד עם אג'נדה דמוקרטית ליברלית אחראית. ביניהם ניתן למנות את ההחלטה ההיסטורית לצמצום פערים במגזר הערבי (ברוח זו יזם משרדה, בין השאר, כנס עם יזמי היי-טק ערבים) ואת הובלת מהלך הדיגיטציה של מערכת הבריאות (לקראת מערכת ביג דאטה שתשמש חוקרים ומומחים בתחום).
נזקפת לזכותה במיוחד העובדה שכנושאת אג'נדה של שקיפות היא השרה היחידה בליכוד שבחרה לחשוף את הצבעותיה בוועדת השרים לחקיקה (אנו מקווים שתמיכה בה תדרבן אחרים לנהוג כמוה).
גם ההמלצה על גמליאל נעשית למרות צעדים שאנו, כקבוצה ליברלית, פחות שלמים איתם (כגון מימון שהועבר לעמותת "נפש יהודי" מתקציב משרדה). אנו מקווים שעיקר פעילותה של גמליאל בכנסת הבאה תהיה בקידום מטרות דמוקרטיות ליברליות.

 


שרן השכל (126)

שרן השכל נכנסה לכנסת ה-20 בתמיכת הליכודניקים החדשים. היא נציגה בולטת של האגף הליברלי, וזכתה שש פעמים במקום הראשון במדד החירות של התנועה הליברלית החדשה, וכן במקום הראשון ב"מדד הערכי" של מכון "בצדק" על סמך הצעות חוק הנוגעות לכלכלה וחברה.
השכל פעלה באופן נחרץ להסדרת נושא אי-הפללת צרכני קנביס והקלת תנאי הרישיון לשימוש בקנביס רפואי. היא תומכת בשוק חופשי ומתנגדת לריכוזיות. השכל יזמה חוקים לסגירת מועצת הדבש והצמחים, כדי לחסוך מאות מיליוני שקלים לציבור הרחב. השכל התנגדה לחוק המאגר הביומטרי ופעלה להפחתת הרגולציה בשוק הטלוויזיה ולקידום פתיחתו לתחרות. במסגרת המאבק הליברלי, שימשה השכל כיו״ר השדולה הגאה. השכל התנגדה לחוק המרכולים ולמרות הלחצים הקשים שהופעלו עליה - כולל ניסיון להדיחה מהתנועה דרך בית הדין - היא עמדה בפרץ והייתה הח"כית היחידה בליכוד שנמנעה מהצבעה על החוק.
למרות שיקול דעת לקוי שהפגינה, לטעמנו, כאשר סירבה לתמוך באופן גלוי בקבוצת הבסיס שלה מול מתקפות עלינו מתוך מנגנון התנועה ואף מתוך כוורת הפעילים המקיפה אותה, פעילותה הפרלמנטרית של השכל היא עדיין מן הקרובות לאג'נדה שלנו. לאחר הבחירות, אנחנו מצפים ממנה שתביע את תמיכתה בליכודניקים החדשים בקול צלול וברור כדי שנוכל לשתף פעולה בקידום חקיקה ליברלית גם בכנסת הבאה.
 

צחי הנגבי (125)

צחי הנגבי הוא ממנסחי חוקת הליכוד ובעל תפיסת עולם ליברלית. קולו של הנגבי הוא קול מתון וממלכתי במפלגה. הוא התבטא נגד חוק היועמ"שים ואף תקף את פסקת ההתגברות ואת הגישה הפופוליסטית שבג"צ מפריע למשילות עקב היכולת שלו לבקר חוקים. לדבריו של הנגבי: "גישה ששוללת לחלוטין את סמכות בית המשפט להעביר ביקורת שיפוטית על מעשי חקיקה שאינם חוקתיים בעיניו - מבחינתי, היא פגיעה בלתי נסבלת בדמוקרטיה." הנגבי תומך בנישואים וגירושים אזרחיים במדינת ישראל ובשוויון מלא בין כל זרמי היהדות במדינה.

הנגבי הוא מראשי העותרים לבית הדין של התנועה ולבתי המשפט המחוזי נגד הרדיפה הפוליטית שעברו הליכודניקים החדשים ומדבר בגלוי על חשיבותה של הדמוקרטיה המפלגתית ושל שמירה על ריבוי הדעות בתנועה - שרק בזכותן תגדל התנועה ותתחזק. דבריו הפומביים בעד פלורליזם בתוך המפלגה ובכלל הם בעלי משמעות אדירה בשינוי השיח, בייחוד כשהם באים מאדם במעמדו.

איננו מתעלמים מהפרשה הפלילית שבעברו, ואשר בגללה לא נכלל ברשימת המומלצים לקראת הפריימריז של 2014, אבל אנחנו סבורים שכמי שהודה, שילם את חובו בלי לתקוף את המערכת ששפטה והענישה אותה, וחזר לכעשור של פעילות שבו לא דבק בו רבב, ולאור נקודות הזכות העומדות לו, הוא מועמד ראוי. אנחנו מקווים שיגביר את מעורבותו הליברלית בנושאים אזרחיים כלכליים ומאמינים, לאור פתיחותו, שאפשר יהיה לשתף איתו פעולה לקידום נושאים כאלה בכנסת

 

ישראל כץ (139)

ישראל כץ מכהן בתפקידו כשר התחבורה ברציפות שלוש קדנציות מאז 2009. הוא זכה בכינוי "בולדוזר", שכן תחת הנהגתו רושתה ישראל בכבישים ובמחלפים חדשים ובמסילות רכבת. לאחר עשרות שנים מוקמת רכבת קלה בגוש דן ובקרוב יוקם האופנידן. בתקופתו קודמו כמה רפורמות תחרותיות היסטוריות, כמו שמים פתוחים בתעופה וההחלטה על בניית שני נמלי ים חדשים תוך שבירת מונופול הוועדים. בניית הנמל בחיפה כבר החלה.
יש לנו גם ביקורת רבה על פועלו של כץ, שפורסמה במהלך הקדנציה, בנושאי תחבורה ציבורית בשבת, איכות התחבורה הציבורית בכלל, מניעת הקמת רשות מטרופולינית לתחבורה, חסימת התחבורה השיתופית, ואי קידום אגרות גודש ופתרונות מוכחים נוספים לצמצום פקקים במהירות ובעלות נמוכה. שוחחנו עם השר כץ ואנחנו מצפים שהביקורת תזכה לאוזן קשבת ותוביל לשינוי שאזרחי ישראל זקוקים לו נואשות. אנחנו גם מצפים ממי שיש לו השפעה נרחבת במוסדות הליכוד לוודא שמנהלת הליכוד מתנהלת בצורה שקופה, יעילה, חוקית וחוקתית ולא מפלה כלפי מתפקדים כאלה או אחרים, אירועים כגון עיכובי הקלדת טפסים ו"איבודם" - אסור שיקרו במוסדות שמכבדים את עצמם.

 

פטין מולא (146)

פטין מולא הוא תושב ירכא בן העדה הדרוזית המתמודד על משבצת המיעוטים. מולא הוא פעיל חברתי שהתנדב, בין היתר, בתחום הסיוע לאוכלוסיות נזקקות. בכנסת ה-21 הוא מתכוון להתמקד בטיפול בנושאים הכואבים לכלל המיעוטים בארץ: תשתיות, תכניות מתאר, דיור, חינוך, תעסוקה, עוני, אלימות ועוד.

מולא מחזיק בהשקפות ליברליות ומקדש את ערך השוויון. הוא דוגל בשוק חופשי ובתחרות הוגנת התורמת לצמיחה, מתנגד לשימור מונופולים המנצלים את הציבור כלקוחות שבויים.

עוד בטרם נבחר לכנסת, החל מולא לטפל בנושא הבנייה הבלתי חוקית במגזר, הנובעות בחלקן מהלאמת קרקעות פרטיות ללא הענקת קרקעות חלופיות לבנייה, ופועל להסדרה ממשלתית של התחום על פי קווי מתאר ברורים, באחריות תקציבית, ובאופן שיסייע לאוכלוסייה הדרוזית ובעיקר לצעירים.

בנוסף פועל מולא לשיפור מצב התעסוקה של בעלי מוגבלויות באופן שיועיל הן להשתלבותם בחברה וליציאה ממעגל האבטלה, הן לקופת המדינה ולהתנהלות תקציבית אחראית.

 

נורית קורן (165)

נורית קורן הייתה מהמומלצות שלנו לפריימריז 2014 בעיקר בגלל פעילות חברתית התנדבותית נרחבת שבה עסקה לפני כניסתה לחיים הציבוריים.

בכנסת התמקדה פעילותה של קורן בפן החברתי והמשפטי. היא עומדת בראשן של ארבע שדולות שבהן שדולה למען שילובם של אנשים בעלי מוגבלות בשוק התעסוקה ואחת שעוסקת בהליכי גבייה הוגנים של ההוצאה לפועל. במסגרת זו פעלה קורן, בין השאר, לסייע לאזרחים פרטיים, שבניגוד לטייקונים שזוכים לתספורות, זכו בהתעמרות מצד הבנקים וקידמה חקיקה שתאפשר גם לבעלי חוב פרטיים להחזיר את חובם בתנאים שיאפשרו להם לחזור למסלול חיים תקין. מאבקה העיקש לחדש את העיסוק של הממשלה בפרשת ילדי תימן, המזרח והבלקן, גם אם אינו קשור באג'נדה שלנו, מצביע על נחישותה לטפל במאבקים אזרחיים שנבחרי ציבור אחרים העדיפו למשוך מהם ידם.

גם ברקורד של נורית קורן מספר התבטאויות צורמות, ועדיין, קורן היא מחברות הכנסת המתונות והממלכתיות יותר בקרב חברי הכנסת של הליכוד. במהלך הקדנציה האחרונה פנתה אלינו קורן לא פעם בניסיון ליזום שיתופי פעולה פרלמנטריים ואנו בטוחים שבכנסת הבאה נוכל לקדם יחד איתה חקיקה בתחום קידום השוויון.


 

יובל שטייניץ (171)

 יובל שטייניץ הוא שר מקצועי אשר היה גם חלק מרשימת המומלצים הקודמת שלנו. הוא לא פחד להתעמת עם המערכת הביטחונית במספר הזדמנויות, כמו בנושא צימצום הרכש המקורי של מטוסי ה"אדיר", משיקולים עיניינים ותקציביים. שטייניץ הוביל תהליכי חקיקה בצורה מחושבת בנושאים עליהם מחלוקת ציבורית רבה. הוא איש עבודה שקידם נושאים חשובים כמו רפורמה בחברת החשמל - הגם שרפורמה זאת רחוקה מלהיות מושלמת. למרות המחלוקות הקשה על מהלכים בתחום משרדו שהוביל שטייניץ, אנחנו מאמינים שהם לא נעשו מתוך שיקולים זרים, והוא נראה כבחירה נבונה ביחס לחברי סיעה אחרים שלא נכללו ברשימת המומלצים.

bottom of page